24 Temmuz 2007 Salı

Motorsiklet Taksiler

İstanbul’da trafik sorunu tartışıladursun Hollandalı Bizztrip adlı bir seyehat acentası geçtiğimiz ay özellikle iş seyehati yapanları memnun edecek bir uygulamayı başlattı. Amsterdam’ın Schiphol Havaalanı’na ulaşmak isteyen ancak trafikte sıkışıp kalmayı riske edemeyenler sadece bir telefonla motorsikletli şövalyelere ulaşıp sıkışan trafiğin içinden süzülerek havaalanına vaktinde gidebiliyor. Her motorun iki sürücüsü bulunmakta.. Birisi sizi vaktinde havaalanına yetiştirirken, diğeri sıkışmış trafikte acı çeken aracınıza havaalanına kadar eşlik ediyor ve onu otoparka park ediyor. Siz döndüğünüzde aracınızı otoparktan alabiliyorsunuz. Motorda, valizinizi ya da el çantanızı yerleştirebileceğiniz mini bir bagaj bulunuyor.

Bizztrip’in motor-taksi uygulaması şu an sadece deneme aşamasında.. İngiltere’de bulunan Virgin LimoBikes ise deneme sürecini çoktan tamamlamış ve müşterileri arasında ünlüler bile var.. İstanbul için bingo vakti!

Gökyüzünde Yalnız Gezen Yıldızlar

Dinner in the Sky adlı Belçikalı bir şirket, bir mobil vinç yardımıyla yerden 50 metre yükseklikte oluşturduğu restoranda çılgın konuklarını ağırlıyor. Sıradan bir yemek organizasyonunu gökyüzünde büyülü bir atmosfere dönüştürmek, konukların hayal gücüyle sınırlı. 22 kişilik bir yemek masası etrafına yerleştirilmiş sandalyelerde oturan konuklar, dört noktadan sabitlenmiş ve hareket imkanını kısıtlamayan emniyet kemerlerini takıyorlar ve yemeklerinin tadını çıkarıyorlar.

Profesyonel bir ekip, her türlü güvenlik tedbirini almış ve siz yemeğinizi yerken en ufak bir şekilde sizi rahatsız etmiyor.. Siz dostlarınızla yemek yerken ikinci bir mobil vinç yardımıyla oluşturulan bir diğer platformda müzisyenlerin size sunduğu müzik ziyafetinden faydalanabilirsiniz.. Veya siz bir iş yemeğinde ya da tanıtım organizasyonunda iken, diğer vincin yardımıyla oluşturulan platformda sergilenen otomobilleri seyredebilir ya da bir moda defilesini izleyebilirsiniz.


500 m²’lik bir güvenlik alanı oluşturulabildiği sürece, her yerde yapılabilecek olan bu aktiviteden bir günde 8 saate kadar (müşterinin tercihine bağlı, ücret tarifesi değişiyor tabi) yararlanmak mümkün. Kişi başı yaklaşık 40 € /saat ücreti olan organizasyon büyük bir hızla tüm Avrupa’da yayılmakta. Dinner in the Sky’ın Forbes.com tarafından, tüm dünyanın en olağandışı 10 restoranı arasında gösterildiğini de belirteyim..

15 Temmuz 2007 Pazar

Az Kalsın Ünlü Oluyorduk

Müzik severlere müzik endüstrisinde aktif bir rol oynama fırsatı verecek olan VIPbandmanager, üyesi olacak 50000 kişinin sıfırdan bir müzik grubu oluşturup bu grubun menejerleri olmaları imkanını sağlıyor. Üye sayısı 50000’e ulaştıktan sonra toplanacak olan kişi başı sadece 20₤ ile grubun isminden tutun da bateristin seçimine kadar, bir müzik grubuyla ilgili her detay için sizin de söz hakkınız oluyor. Grup oluşturulduktan sonra üyeler, plak şirketlerinin ve menejerlerin yaptığı bütün perde arkası aktiviteleri yapmaya devam ediyorlar: yapımcıların seçilmesi, grubun imajı ve promosyonu ile ilgili kararlar alınması, bir İngiltere turnesi organize edilmesi ve tabi ki müzik listelerinde üst sıralara ulaşılması.


Peki menejer olmak size ne kazandırıyor? 50000 kişi içerisinde tek başınıza kendinizi VIP hissetmeniz mümkün gözükmese de, yapılacak özel partilere giriş ve sahne arkasına erişim şansı yakaladığınız gibi, aynı zamanda da bir video oyunu ücreti kadar para vererek gerçek bir müzik grubunun kariyerini şekillendirme fırsatı buluyorsunuz. Kulağa eğlenceli geliyor…