26 Nisan 2007 Perşembe

Pixelotto: Piksel Lotosu

Piksel reklamcılığı konusunda internette yeni bir çağ başlatan Alex’in milliondollarhomepage hikayesinden daha önce bahsetmiştim.. Kolay para kazanmanın kokusunu iyi aldığı belli olan Alex, bu sefer geçtiğimiz Aralık'ta başladığı yeni projesi Pixelotto ile karşımızda.. Namı diğer piksel lotosu..

Konsept yine aynı, piksel satıyor. Ama bu sefer bir piksel bir dolar değil, iki dolar.. Reklamverenlere satacağı piksellerden elde edeceği 2 milyon doların, 1 milyoncukluk kısmını internet sayfasının ziyaretçilerinden birisine çekilişle verecek ve diğer 1 milyoncuğu da kendi cebine atacak.. Kazanmak için sitedeki reklamlara tıklamak yeterli. Ne kadar çok tık, o kadar çok kazanma şansı.. Alex’in yeni projesinin detayları şöyle:

  • Sayfadan yer satın almak isteyen reklamverenler, en az 10 piksel x 10 piksellik kutular için 200 dolar ödeyecekler..

  • Sayfanın ziyaretçileri, kendilerine bir maliyeti olmadan günde en çok 10 kere olmak üzere ilanlara tıklayacaklar ve loto için şanslarını arttıracaklar. Alex, bunun için basit bir üyelik sistemi geliştirmiş..

  • Tüm yerler satıldıktan bir ay sonra, rastgele bir reklamverenin ilanı seçilecek ve o ilana tıklayanlar arasından bir kişinin 1 milyon doları olacak. Tüm piksellerin satılmaması gibi bir durum söz konusu olursa, 5 Aralık 2007′de çekiliş yapılacak ve o zamana kadar elde edilen gelir, yine %50-50 mantığı ile talihliyle paylaşılacak.

  • 2 milyon dolarlık hedefe 1 sene içerisinde ulaşılabilmesi durumunda; Alex, çekilişle vereceği 1 milyon dolara ilave olarak yardım kuruluşlarına da 100.000 dolar verecek. Bir sene sonunda hedefe ulaşılamaması durumunda, bir sene sonunda ortada toplanacak paranın %10’unu yine yardım kuruluşlarına verecek. İlk projesinin aksine, bu projede yardım kuruluşlarına yapacağı bağışla sosyal bir sorumluluk da üstlenen Alex, ekstra popülarite ve saygınlık da kazanıyor.

Bir kişinin lotoda ne kadar çok tıklarsa o kadar çok "bir milyon dolar" kazanma şansını arttırabiliyor olmasının reklamveren sitelerine çok ciddi bir trafik yaratacağı kesin. Ancak bu suni trafiğin reklamverene kendi ürün veya hizmet satışında ne kadar fayda sağlayacağı da tartışılır. Reklamverenlerin bunu pek umursadığı söylenemez; günde binlerce kişinin girip çıktığı bir internet sitesine reklam vermenin bedeli şirketler için çok da büyük bir mebla değil.

Alex’in daha önce milliondollarhomepage’deki başarısından ötürü, internet camiasında çok iyi tanındığı bilinen bir gerçek. Bununla yetinmeyen Alex, kendi blogunda yeni projesinin promosyonunu yapmaya aylar öncesinden başlamış. Katıldığı televizyon programları ve basına verdiği röportajlar da cabası.. Bu yazıyı yazarken, sitede havuzda biriken toplam miktar 151.700 dolardı. Ağızdan ağıza pazarlamayı yönetmek adına pixelotu’yu öncelikle ilk projesinden piksel satın alanlara duyurmak, forumlara çıkmasını sağlamak, ilk müşterilerine yer satın almada öncelik tanımak, müşteri portföyü yaratmak gibi pazarlama inceliklerini ustaca kullanan Alex, bu sihirli fikriyle de şimdiden cebine 75.000 doları koydu. Önünde yedi aydan fazla var. Bakalım, asıl hedef olan 2 milyon dolara ulaşabilecek mi? Bekleyip, göreceğiz..

Hiç yorum yok: