13 Mayıs 2007 Pazar

Annelere Özel

Bugün özel bir gün.. Anneler Günü.. Bu özel günde, yine annelere özel bir yazı yazmamın uygun olacağını düşündüm. Anneciğim, seni seviyorum.. Anneler günün kutlu olsun.. :-)
Anneliğin ne kadar meşakkatli bir zanaat olduğu kesinlikle tartışılmaz. Bir demet çiçeğin bile onları mutlu etmeye yeteceğini düşünenler bir yana, bazıları annelerin hayatını kolaylaştırıcı fikirler üretmeye devam ediyor..
Havaalanlarındaki aile salonlarının kapısında yer alan “biberon” figürü, Mothering adlı annelere özel bir dergiyi biraz kızdırmış ve harekete geçirmiş. Dergi, “emzirmek” ile ilgili herhangi uluslar arası bir sembolün olmadığı gerçeğiyle yüzleşince, bir ikon tasarımı yarışması düzenlemeye karar vermiş. Yarışmaya 500’den fazla tasarım ile başvuru olmuş ve finale kalan 12’si arasından (benim favorilerim aşağıdaki fotoda) birinci belirlenmiş.. Yarışmanın birincisi, 8 numaralı tasarımıyla Matt Daigle olmuş. Artık bir emzirme ikonumuz da var.. :-)

Bebekli aileler için seyehat etmeyi zorlaştıran en büyük etkenlerden birisi, anne – babaların sırtına ekstradan yüklenen bavul dolusu bebek malzemeleridir. Tinytotsaway.com, ailelerin üzerindeki bu yükü hafifletmek için geliştirdiği sistemle, bebeğin ihtiyacı için gerekli malzemelerin online siparişine imkan sağlamakla kalmıyor aynı zamanda bu malzemeleri istenilen yere yolculuktan önce ulaştırılmasını da sağlıyor.

İngiliz şirket, ekstra bavul mevzusuyla ilgilendiği gibi, aileleri yolculuk sonrası alışveriş yapma zorunluluğundan da kurtarıyor. Ailelerin kalacakları otele kadar bebek malzemelerini ulaştıran İngiliz şirket, hem aileleri yolculuk sonrası alışveriş yapma zahmetinden kurtarıyor hem de tatilin yabancı bir ülkede yapılması durumunda olası yanlış alışverişlerin de önüne geçmiş oluyor. Bebek mamaları, bebek bezleri, bebek pudrası, vs. kısacası bebeklerin ihtiyacı için gerekli her şey şirket tarafından UPS ile dünyanın her yerine gönderiliyor. Bebekli aileler için seyehat etmek artık çok daha kolay..

Hiç yorum yok: